Slim Verduurzamen van Gemeentelijke Gebouwen

3 februari 2017
Geschreven door Garry Whitrick, Senior projectmanager slim verduurzamen gemeentelijke gebouwen (gemeente Eindhoven)

Innoveren, verduurzamen en renoveren van Eindhovense gemeentelijke huisvesting

Na drie jaar intensieve voorbereiding tekenden oktober 2016 de gemeente Eindhoven en ‘!MPULS’ de samenwerkingsovereenkomst die de start is voor een langdurige partnership voor de renovatie, het onderhoud én het maximaal verduurzamen van zeven gemeentelijke gebouwen in het Eindhovense stadshart. Het is een contract dat flexibel en toekomstbestendig is, ruimte biedt aan innovaties (living Lab) en die het mogelijk maakt dat nieuwe partijen gedurende de contractperiode met hun ideeën of expertise kunnen deelnemen.

Door ruimte te krijgen (en te nemen) en fouten te mogen maken (innoveren) hebben we een vernieuwende aanpak ontwikkeld die naast verduurzamen en innoveren ook kwaliteit op de lange termijn mogelijk maakt zonder extra investeringen. Daarbij gaan we samenwerken in een alliantie-organisatie waarmee we de oude principes van opdrachtgever en opdrachtnemer ter zijde schuiven en waar het vertrouwen van en naar elkaar de basis vormt van deze samenwerking.

Op dit moment zijn beide organisatie (gemeente en !MPULS) bezig om de gezamenlijke organisatie in te richten naast natuurlijk de implementatie van het programma in de eigen organisatie zodat op 2017 de overeenkomst daadwerkelijk in uitvoering gaat.

Lees dit artikel op LinkedIn