KRACHTVOER #1 - VITALE WERKOMGEVING!’

KRACHTVOER#2 2018 - VITALE WERKOMGEVING!

 • datum: dinsdag 23 oktober 2018
 • tijd: 16.00 uur - 19.00 uur
 • locatie: Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven

Welkom

Ook dit jaar organiseert !MPULS weer meerdere krachtvoersessies om inspiratie, de laatste ideeën en innovaties uit de markt op te halen en zo mogelijk toe te passen in ons project. De uitdaging die we graag samen met experts en gebruikers tijdens de eerstvolgende krachtvoersessie willen aangaan, is de ‘Vitale werkomgeving’.

Denk met ons mee!

De stad Eindhoven is bijzonder door de combinatie van technologie, design en kennis. En barst van de energie! Verbeelding, creativiteit en daadkracht gaan hier hand in hand. De gemeente faciliteert en ondersteunt de stad en haar inwoners. We hebben één gezamenlijk doel: Eindhoven beter en sterker maken. Daarvoor zetten we elke dag onze talenten en vakmanschap in. Wat heeft de gemeente daarbij nodig voor haar medewerkers? Een passende en energieke omgeving om in te werken! In die omgeving vinden nu grote veranderingen plaats. De eerst lege Stadhuistoren is weer een werkplek geworden, nu nog op twee verdiepingen maar binnenkort de werkomgeving voor veel meer medewerkers. Het Stadhuis zal het nieuwe Inwonersplein gaan huisvesten. Het Stadskantoor zal op termijn door de gemeente worden verlaten.

Een passend moment om goed te kijken naar inrichting van een optimale werkomgeving. Het vraagstuk van deze krachtvoersessie is dan ook; hoe zorgen we ervoor dat de werkomgeving energie geeft en vooral blijft geven? Er staan drie vragen centraal, geformuleerd vanuit de gebruikers. Denk je mee!?

Inspiratie!

!MPULS zoekt experts en innovators die ideeën hebben over het creëren van een vitale werkomgeving. Die kunnen inspireren op de vraagstukken:

 1. Hoe kan de werkomgeving zorgen voor beweging en gezondheid?
 2. Wat is de impact van rust in de werkomgeving?
 3. Wat kan groen voor je doen?

Ter inspiratie hebben we Mark Mieras uitgenodigd om de sessie af te trappen. Mark Mieras (1962) is auteur van onder andere de bestsellers ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons beweeglijke brein. In zijn werk staan menselijke elementen centraal als bewegen, genieten, trots, spel en plezier. “De zachte factoren stellen op de langere termijn harde randvoorwaarden aan ons functioneren,” aldus Mieras, die ooit cum laude afstudeerde als theoretisch natuurkundige.

Hierna leggen verschillende gebruikers hun hulpvraag voor om samen met een marktpartij de discussie te starten. Het doel is interactie, inbreng, verbeelding, creativiteit en het opdoen van goede voorbeelden. Er staat nog niets vast dus inspireer en geef vanuit jouw expertise input! Wie weet wat daarvan overgenomen kan worden in de nieuwe inrichting. Onderstaand treft u de vraagstukken aan waar we graag tot vernieuwende voorstellen voor komen.

Komt u ook?

Heeft u interesse om deel te nemen, dan kunt u zich aanmelden via krachtvoer@impulsgeeftenergie.nl o.v.v. uw naam en bedrijfsnaam.

Locatie: Stadhuis Eindhoven, Stadhuisplein 1, Eindhoven

Programma:

 • 16.00 uur: Ontvangst - Saskia Oranje (DOOR Architecten) & Joop Ketelaers (Gemeente Eindhoven)
 • 16.15 uur: Hoe blijf je productief en gezond in deze hectische en snel veranderende wereld? - Mark Mieras (auteur en wetenschapsjournalist)
 • 17.00 uur: Hoe kan de werkomgeving zorgen voor beweging en gezondheid? – Marielle Koenen (P&O)
 • 17.30 uur: Wat is de impact van rust in de werkomgeving? – Ali Manders (Communicatie)
 • 18.00 uur: Wat kan groen voor je doen? – Marion Bogaers (Advies)
 • 18.30 uur: Wrap up
 • 18.45 uur: Afsluitende borrel
 • 19.00 uur: Einde bijeenkomst

Wij dagen u uit!

Hieronder de uitdagingen die we u voorleggen ter voorbereiding op de krachtvoersessie:

Inspiratie: Hoe blijf je productief en gezond in deze hectische en snel veranderende wereld?

Hoe blijf je productief en gezond in deze hectische en snel veranderende wereld? Wetenschapsjournalist Mark Mieras neemt met ons een duik in de hersenen. Wat is de invloed van beweging op ons denken? Hoe helpen speelse patronen zoals in muziek en natuur om je aandacht te verbeteren? En wat kun je op de bedrijfsvloer doen om samen vitaal en effectief te zijn? Kortom, hoe houd je jezelf en elkaar lerend en innoverend? Hoe blijven we samen spelen?

Mark Mieras (1962) is auteur van onder andere de bestsellers ‘Ben ik dat?’ en ‘Liefde’. Deze boeken geven een onthullend en herkenbaar beeld van ons beweeglijke brein. In zijn werk staan menselijke elementen centraal als bewegen, genieten, trots, spel en plezier. “De zachte factoren stellen op de langere termijn harde randvoorwaarden aan ons functioneren,” aldus Mieras, die ooit cum laude afstudeerde als theoretisch natuurkundige.

Uitdaging 1: Hoe kan de werkomgeving zorgen voor beweging en gezondheid?

Marielle Koenen geeft vanuit P&O richting aan het vitaliteitsprogramma van de gemeente Eindhoven. De afgelopen periode hebben ze daar al een aantal lessen in opgedaan. Een van de zaken die is gebleken dat vooral de mensen die al een vitale leefstijl hadden actief een rol namen. Hartstikke goed, maar niet haar voornaamste doelgroep.

Marielle vraagt zich af : wat kan de werkomgeving nog meer voor de mensen doen? Welk programma of juist welke fysieke inrichting leidt tot meer beweging?

Achtergrondinformatie

Wilma Wouters van Vitalavie deelt haar kennis over vitaliteit. Haar motto is ‘Bewegen kan altijd’.

Uitdaging 2: Wat is de impact van rust in de werkomgeving?

Op de afdeling communicatie is het altijd dynamisch, maar soms wel een beetje erg druk. Ali Manders werkt er al jaren met veel plezier, maar heeft ook weleens behoefte om zich terug te trekken. Ze is nieuwsgierig naar de stilte-zones, straks in de Stadhuistoren, maar ook in Mercado en NRE. Hoe zorgen we dat daar echte rust te ervaren valt? Van strikte spelregels tot klassieke muziek, of gaat het om iets anders?

David Menkveld, senior consultant Colliers International, deelt zijn visie over stilte op de werkvloer.

Achtergrondinformatie

Uitdaging 3: Wat kan groen voor je doen?

Vanuit haar advies functie, Huisvesting en Facility Management, is Marion Bogaers bezig om de werkomgeving ook praktisch weer een stukje beter te maken. De voordelen van een groene werkomgeving zijn inmiddels wel alom bekend, maar hoe haal je het maximale uit een beperkte budget? Samen met leverancier De Klerk kijkt ze naar de optimale inrichting, of is er meer mogelijk? Is er mogelijk ook winst te behalen in de vorm van betere akoestiek?

Komt u ook?

Heeft u interesse om deel te nemen, dan kunt u zich aanmelden via krachtvoer@impulsgeeftenergie.nl o.v.v. uw naam en bedrijfsnaam.

Locatie: Stadhuis Eindhoven, Stadhuisplein 1, Eindhoven