KRACHTVOER#1 2019 - Social Return - Save the date

  • datum: dinsdag 18 juni 2019
  • tijd: 15.00 uur - 18.00 uur
  • locatie: Van Abbemuseum - Bilderdijklaan 10, 5611 NH Eindhoven

Ook dit jaar organiseert !MPULS weer meerdere krachtvoersessies om inspiratie, de laatste ideeën en innovaties uit de markt op te halen en zo mogelijk toe te passen in ons project. De uitdaging die we graag samen met experts en gebruikers tijdens de eerstvolgende krachtvoersessie op 18 juni willen aangaan, is ‘Social Return’.

Meer mensen aan het werk met Social Return!

De stad Eindhoven zet zich samen met haar inwoners, bedrijven en ondernemers in voor een duurzame stad. De gemeente geeft graag het goede voorbeeld en streeft er als organisatie naar om slimmer, creatiever en duurzamer om te gaan met haar eigen bedrijfsvoering. Een onderdeel hiervan is Social Return.

Social Return is een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Binnen het programma, Slim Verduurzamen Gemeentelijk Gebouwen, werkt !MPULS samen met de Gemeente Eindhoven om goederen en diensten maatschappelijk verantwoord in te kopen. Social Return is een belangrijk onderwerp voor ons en het doel is dan ook om dit nog beter toe te passen binnen ons programma.

Denk met ons mee!

!MPULS heeft een aantal experts bereid gevonden om hun visie en ervaring m.b.t. Social Return te delen. Maar we hebben in het programma juist ook ruimte gehouden voor jullie! Wie daagt ons uit met een goede casus of pitch om de aanpak toch nog eens te herzien? Onze Social Return echt te verbeteren? We gaan het programma op korte termijn rond maken dus neem zo snel mogelijk contact met ons op om een plekje op de Zeepkist te veroveren! Stuur een mail naar krachtvoer@impulsgeeftenergie.nl met je contactgegevens en een korte toelichting op hetgeen je wil delen.

Uiteraard ben je ook van harte welkom zonder op de zeepkist te staan. Heb je bijzondere interesse in het onderwerp, ben je bereid met ons de discussie aan te gaan dan kun je je ook gewoon aanmelden als toehoorder via onderstaande button.

Programma

14.45 Inloop

15.00 Welkom en ontvangst
Joop Ketelaers, Adviseur Duurzame Stedelijke Ontwikkeling bij Gemeente Eindhoven

15.15 Op zoek naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van Social Return -
Sabine Steinmann, Specialist Vitaliteit & Ontwikkeling bij Kuijpers
Anne Vreeman, Projectleider/Adviseur bij Locus Netwerk

Toelichting: Kuijpers heeft veel initiatieven op het gebied van Social Return, maar wil hier graag sterker in worden. Samen met Locus werken we aan een meer inclusieve organisatie.Tijdens een interactieve presentatie nemen we jullie mee in de werkzaamheden van Kuijpers. We vertellen kort over een aantal projecten en nemen jullie mee in wat we nu doen en wat onze ambities zijn. Maar vooral willen we samen kijken naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van Social Return.

15.45 Een nieuw bestaan in Nederland, moeilijkheden en uitdagingen -
Abdulsami Zatouni, Assistent Technisch Ontwerper bij Rijnboutt

Toelichting:“Hoe bouw je als vluchteling een nieuw bestaan op in Nederland? Waar loop je tegenaan bij het vinden van een baan op je niveau? Afgestudeerd architect Abdulsami Zatouni aan de universiteit van Aleppo in Syrië deelt zijn indrukwekkende verhaal met ons, met een succesvolle afloop. Hopelijk inspireert hij u om eens anders te denken over de doelgroep “mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt”.

16.00 Het gemeentelijk beleid op Social Return. De weg naar duurzame banen -
Amy Latour, Coördinator werkgelegenheidsteam & Social Return bij gemeente Eindhoven

Toelichting: Amy licht het beleid van de gemeente Eindhoven op het gebied van Social Return toe en welke ontwikkelingen daar momenteel in spelen.

16.30 Uit de Buurtfabriek. De meest sociale meubelfabriek in Eindhoven -
Ron Krielen, Manager/Oprichter Stichting Uit de Buurtfabriek

Toelichting: Ron vertelt ons zijn succesverhalen met de Uit de Buurtfabriek. Een werkplaats waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt, ontwerpers en makers samenwerken om mooie maatmeubels te maken voor bedrijven, sociale organisaties en particulieren in Eindhoven.
www.uitdebuurtfabriek.nl

16.45 Hoe kunnen onderwijsvernieuwingen bijdragen aan de inclusieve arbeidsmarkt? -
Willem van der Craats, Programmamanager Duurzame Inzetbaarheid bij Bureau Point

Toelichting: Overheid, bedrijfsleven en onderwijs werken in de regio Eindhoven samen in het Programma Duurzame Inzetbaarheid. Doel van dit programma is het vervullen van 800 vacatures in de sectoren techniek & industrie, vervoer & opslag en zorg & dienstverlening met werkzoekenden met een kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Willem licht ons toe wat onderwijsvernieuwingen bij bijvoorbeeld het Summa College in Eindhoven daar aan bij kan dragen.

17.15 Open podium

17.45 Slotwoord en discussie

18.00 Afsluitende borrel

Komt u ook?

Wij hopen dat we op je deelname mogen rekenen dus meld je aan voor de sessie op 18 juni (15.00-18.00) in het Van Abbemuseum te Eindhoven. https://vanabbemuseum.nl/bezoek/route/

Ken je mensen in je eigen netwerk waarvoor deze sessie ook interessant is, stuur deze pagina dan zeker door!

Ja, ik meld mij aan